Vad är det jag egentligen har emot televisionen? Tja, för det första så är det läskigt mycket reklam. Sist jag råkade vara i närheten av en dumburk som var på, var för en dryg vecka sedan när syrran var på besök. Det går ju reklam titt som tätt, snart har vi ett mini USA här ju! Alla köpcenter som expanderar och lämnar döda städer efter sig, bidrar också till denna USA-känsla. Urrg.

En del forskare hävdar att risken för Alzheimers ökar med dumburkstittande. Det förvånar inte mig om det verkligen är så, hur mycket hjärnaktivitet tror du det krävs för att hänga med i reklamfilmerna och serier om frugorna i Hollywood? Att gå på en promenad är nog mer givande. Dumburken verkar ju ha en sådan konstig inverkan, man bara fastnar fast man inte är ett dugg intresserad av vad som kommer att hända härnäst. Skrämmande! Dumburken i sig är det inget fel på, men så som den används känns som en direkt inaktivering av folk. Har jag helt fel? Är jag ute på en cykeltur helt ensam?

Jag hatar inte på alla program som går, det finns ju en del som är bra som till exempel olika dokumentärer och det har gått några serier mellan varven som är mer välskrivna än vissa andra... Oavsett om du ser på välskrivna serier eller lärorika dokumentärer kommer du ändå bli störd av all reklam som skriker dig i örat om VÄRLDENS BÄSTA MASCARA EVER (rosa-svart-skimmer-yäy) och även VÄRLDENS TUFFASTE RAKBLAD FÖR MÄN WRUAHH! (svart-blått-explosioner-silver). Det måste ju vara hårresande stereotypiskt också. Klart. Hur mycket får man se av serien eller filmen innan man måste bli påmind om vad du måste ha och verkligen behöver köpa?
Fem minuter? Sju?
 
 
 
 
Hur mycket tid man spenderar framför televisionen där hemma spelar klart in. Det är väl ingen stor grej om man ser på något program i veckan, men om man ägnar någon till några timmar om dagen tror jag på fullaste allvar att man bör se om sina vanor, och det är inte bara pågrund av Alzheimers grejen. Det hade varit kul om man kunde starta en undersökning på bloggen där folk kan rösta om hur mycket tid de spenderar framför TVn.
 
Alzheimers, Film, Inaktivitet, Reklam, Serier, TV, USA, vardag,

Kommentera

Publiceras ej